Spørsmål og Svar

Om kyssing

Spørsmål:

Assalam

Jeg er en ung jente, som har vært litt sammen med en gutt. Egentlig er vi bare venner. Men en dag kysset vi hverandre. Jeg mener etterpå at det var galt, og jeg angrer med fryktelig for det. Jeg ønsker så sterkt at det var ugjort. Hva kan jeg gjøre? Tror du jeg blir tilgitt?


Svar:

Assalam

Takk for spørsmål.

Jeg vil for det første si, at det finnes store feil vi kan gjøre, og mindre feil vi kan gjøre. Å kysse (eller å ?kline?) med noen er slett ikke bra, når Islam sier det ikke er det. Jeg tenker på en hadith, en islamsk lærdom, som lyder slik: ?Øynenes utroskap ligger i forbudte blikk, leppenes i forbudte kyss, og håndens i ulovlig berøring.? (Imam Sadik)

Samtidig synes jeg vel det du har gjort, bare er litt galt. Jeg mener du ikke skal gjøre for mye ut av det. Profeten skal visstnok ha sagt, at om vi holder oss unna de store synder, så kan Gud bære over med de små. Vel å merke hvis vi skjerper oss, og holder oss til Islams regler. En annen lærdom er denne, og den kan også gjelde for deg: ?Når noen oppriktig angrer seg for noe galt som er gjort, da er det som det ikke er blitt gjort!? Så jeg synes du skal glemme dette, og ikke bekymre deg.

Mvh
Red.

23080cookie-checkOm kyssing