Spørsmål og Svar

Onanering

Spørsmål:

Assalamu Alaykum
Jeg trenger virkelig hjelp, og jeg håper at du kan svare.Jeg er en gutt på 14 år, som har begynt å bli praktiserende muslim. Det temaet jeg snakker om, er noe flaut, men viktig. Jeg har fått klar beskjed at det ikke er tillat å onanere. Nå gjorde jeg det i Ramadan ? hva skal jeg gjøre? Det er et ekstrem problemer, kanskje går jeg til legevakta etter hjelp. Jeg har grått, og angrer skikkelig. Ja, jeg har holdt på å besvime. Jeg får ikke tanken ut av hodet ? tenk, i Ramadan. Jeg trenger virkelig hjelp. Jeg vil være helt anonym.


Svar:

Assalam

Du skal ikke ta dette så tungt. Angrer du for noe som er galt, så er det tilgitt. Gud skal bære over med det.

Og det du nevner; onanering, er vel ikke så veldig galt. Kanskje er det tvert om nødvendig, kroppslig sett. – Og akseptert, for å bli kvitt en plagsom spenning. Om det ikke ?tar av? og blir en hyppig virksomhet for jevnlig nytelse og selvfokusering. Det er neppe heldig.

Det er riktig at de fleste imamer er kritisk til den virksomhet. Noen sier det ikke er lov (men kroppslig nødvendighet kan gjøre det lovlig). Andre sier det er ikke er bra, men heller ikke egentlig forbudt. Og spør du helsepersonell, vil de nok si at det i seg selv er greit. En ting er i hvert fall sikkert: Det er ganske så vanlig og normalt.

Så tørk tårene dine! Ramadan eller ikke ramadan ? la deg ikke tynges av det. Du kan fortsatt velge et rent liv, også med det du nevner.

Vennlig hilsen
Red.

22630cookie-checkOnanering