Spørsmål og Svar

Koranen på norsk eller svensk

Spørsmål:

Hei.

Jeg anser meg selv som en åpen og tolerant person, og gjennom min jobb er jeg daglig i kontakt med forskjellige trosretninger og etniske bakgrunner.

Dette fører naturligvis til samtaler og sammenligninger om bl.a. religion, kultur og språk. Diskusjonene er heldigvis uten ekstreme holdninger. Jeg har via søk på internett fått en hovedinnføring i bl.a. Koranen, Toraen og Bibelen, men søker en dypere innsikt i de forskjellige livssyn.

Selv er jeg født inn i et kristent livssyn, men meldte meg ut av statskirken fordi jeg ble provosert av all urett som ble rettferdiggjort i Guds navn. Uansett tro er det etter min mening noen hovedregler -nestekjærlighet, respekt og tilgivelse.

Så det jeg lurer på er om det finnes en norsk (evt. svensk/dansk) oversettelse av Koranen? Og hvor jeg evt. kan få tak i en, eller om dere kan maile meg den?


Svar:

Hei. Takk for din forespørsel. Den norske og komplette oversettelsen av Koranen, gjort av Einar Berg for 30 år siden, er ? må jeg dessverre si ? ikke god. Den kan ikke anbefales. (Urtehagen arbeider med en oversettelse som det skal bli interessant å følge, du finner de to første kapitlene foran på denne nettsiden.)

Det er en stor, grundig og god svensk oversettelse. Den heter Koranens budskap, og er gjort av Mohammed Knut Bergstrøm. Boka er utgitt på Proprius forlag.

Mvh
red

22680cookie-checkKoranen på norsk eller svensk