Spørsmål og Svar

Tunisia-elsker

Spørsmål:

Hei

Jeg er ei jente på 32 år som vurderer å gifte meg med en som bor i Tunisia. Han er muslim. Jeg er ikke medlem i statskirken i Norge, er ikke-troende for noe. Jeg bor i Norge, og han i Tunisia.

Hva skjer etter at vi eventuelt gifter oss? Og hvor skal vi gifte oss for at ekteskapet skal være gyldig?

Mvh: Tunisia-elsker


Svar:

Hei

Takk for spørsmål.

For det første tenker jeg, at det å gifte seg er en alvorlig sak. Man bør tenke seg grundig om. Vil man passe sammen? Vil ekteskapet kunne bli godt? Er det et riktig valg? Kanskje får man barn. Det er viktig at de vokser opp i et godt og harmonisk miljø.

Mange kan la seg sjarmere av det ?fremmede?, men ikke alltid er det så klokt ? dersom forskjellene er store, mener jeg. Skjønt da kan det også gå bra! For all del. Men man bør ? alltid når man vil gifte seg ? gi seg tid, og tenke seg om.

Det kan bli noen problemer mellom en muslim og en ikke-troende når man gifter seg. (Islam er kanskje skeptisk til det.) Hvordan feire høytidsdager? Hva med islamske regler i det daglige livet? Og hvordan skal barna oppdras? Dette må man tenkte på, og diskutere, før et ekteskap inngås.

Et ekteskap bør ha et livslangt forløp. Man bør ikke handle overilt.

Hvor dere kan gifte dere for at ekteskapet skal være gyldig? Dere må gifte dere ?på norsk? ? kanskje på et rådhus i Norge, eller ved en norske ambassade (om det fins) i Tunisia. Så kan dere gifte dere i en moské også, i tillegg. (Men imamen vil kanskje ha betenkninger til at du er en ?ikke-troende?.)

Uansett: Jeg ønsker deg lykke til!

Mvh
Red

22700cookie-checkTunisia-elsker