Spørsmål og Svar

Piercing i navlen

Spørsmål:

Hei. Jeg lurer på om det er tillatt i Islam, å ha piercing i navlen? Noen sier ja, mens andre sier nei. Jeg vil gjerne vite hva som er riktig. Jeg har også hørt at det er greit, hvis man ikke går rundt og viser den til andre? Men hvis man skal gå rundt og vise den til andre, er det ikke lov med piercing. Jeg lurer på om er det lov eller ikke. Håper på svar.


Svar:

Takk for spørsmålet ditt.

Å vise fram en naken mage med blottet navle, for en ungdom eller et voksent menneske, samsvarer nok ikke med moralske regler i islam, om hvordan man skal kle seg. Hvorfor la oppmerksomhet bli rettet mot nakne mager, og mot en eventuell piercing i dem? Skal dette stå i fokus når mennesker møtes, eller går forbi hverandre på gaten? Nei, hold nakne mager for deg selv, det er ikke noe å vise frem, om du vil ha en sunn og god relasjon til folk, der du selv skal være i fokus.

Og om du ikke kan blotte din mage, så hvorfor ha en piercing i den? Den blir kanskje bare en liten glede for deg selv. Da kan det vel være tillatt, trygt under trøyen din. Men er den da verd det?

Ut fra dette bør du selv gjøre ditt valg.

Vennlig hilsen
Red.

24610cookie-checkPiercing i navlen