Spørsmål og Svar

Ramadan og eksamen – 1

Spørsmål:

Asalam o alikum og Ramadan Kareem!

Jeg lurer på om det er lov å høre på musikk under Ramdan? Jeg faster, ber og leser Koranen hver dag. I tillegg prøver jeg å hjelpe til så mye jeg kan hjemme. Men når jeg er på skolen eller gjør lekser, pleier vanligvis å høre på musikk. Noen venninner av meg sier det er haram å høre på musikk når det er Ramadan, men jeg hører ikke på sanger som f.eks. handler om sex eller der de banner. Søstrene mine sier det ikke er haram, det kommer bare an på hva sangene handler om. Dette gjør meg usikker, og jeg vil ikke gjøre noe galt, spesielt når det er Ramdan.


Svar:

Asalam o alikum og Ramadan Kareem!

Takk for spørsmål. Jeg er enig med dine søstre: Det er ikke haram, det kommer an på hva sangene handler om.

Mvh
red.

18520cookie-checkRamadan og eksamen – 1