Spørsmål og Svar

Sex og engstelse for graviditet

Spørsmål:

Hei

Jeg og min kjære har vært sammen i ett år nå. Vi er begge muslimer, men vi har et problem med å holde oss borte fra å elske (ha sex). Skjønt vi prøver så godt vi kan.

Men det jeg lurer på nå, er om det kan ha gått galt med bruken min av p-piller (jeg går på slike piller på grunn av uregelmessig menstruasjon).

Jeg glemte å ta en pille, og lurer på om jeg (?God forbid?) kan ha blitt gravid? Og hva skal jeg gjøre da?

Hjelper det om vi gifter oss før jeg føder barnet? Eller er abort lov i islam? Og hva skjer hvis jeg føder utenfor ekteskap?

Jeg håper Allah tilgir oss, og at jeg ikke er blitt gravid, insh allah. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre nå, er helt fra meg.


Svar:

Hei

Takk for spørsmål.

Du har fått et problem, tenker jeg, fordi du har gått over noen grenser. Og fordi du kan ha vært lettvint. Det synes ikke som du har tatt alvorlig nok på ting, som kan være klart alvorlig.

Men om man virkelig ønsker ting ugjort, kan Allah tilgi, det er det ène. Og videre: Hvorfor ikke gifte dere, om dere virkelig er seriøse? Det angår forholdet mellom dere to, som har vært sammen en stund, slik som du selv skriver.

Deretter om en mulig graviditet: Abort synes forbudt, i situasjon slik jeg ser den. Og hva med et eventuelt barn? Barn er flotte, uansett! Og selvsagt ligger det ingen skyld på dem, født i eller utenfor ekteskap! Ingen skal belastes ved andres handling, det er et prinsipp i Islam.

Du har skapt en del ugreie for deg selv. Det er for å hindre slikt, at Allah har gitt hjelp til hvordan det er lurt å leve.

Hilsen
red

23300cookie-checkSex og engstelse for graviditet