Spørsmål og Svar

Tilgivelse etter utroskap

Spørsmål:

Hei.
Jeg er en norsk kvinne som er gift med en muslimsk mann. Vi har vært gift i noen år.

Jeg følte meg sliten, og syntes jeg trengte litt mer spenning i verden. Så jeg gjorde en stor feil. Jeg var dessverre uto, noe jeg angrer veldig på nå. Står det noe i Koranen om hva som vil skje med utro kvinner?

Jeg har i over ett år tenkt på å bli muslim. Vil det fortsatt være mulig for meg å bli muslim, og vil Allah tilgi meg?

Jeg vet ikke om mannen min vil godta det jeg har gjort mot ham. Vi har hatt problemer i ekteskapet før jeg gjorde den feilen. Står det noe i Koranen som kan hjelpe oss videre i ekteskapet, på en bra måte?

Jeg vil ikke skille meg fra ham, men føler at det er eneste veien, for han er ganske forandret, og det virker som han er sint. Jeg blir litt redd ham, selv om han kanskje ikke vil gjøre meg noe vondt. Vi har en liten datter, som betyr mye for oss begge.

Jeg håper jeg kan få svar så fort som mulig. Jeg ønsker å ordne opp snarest. Vil gjerne bli glad og lykkelig igjen.

Mvh fra meg.


Svar:

Hei

Takk for spørsmål.

Du kan absolutt bli muslim selv om du har gjort en dum feil! Men man bør jo helst bli muslim fordi man tror at islam er rett…

Du visste det kanskje ikke, men dette er sant: Om du blir muslim, og går inn i islam, vil Gud/Allah viske ut alle dine synder! Alt galt du har gjort, blir "glemt" av Gud, det blir slettet ut. Og så begynner du på et vis, et nytt liv, for nå er du blitt muslim. Er ikke det fint!

Gud er tilgivende og nådig, det gjentas gjennom hele Koranen. Og hvis man virkelig og inderlig angrer noe galt man har gjort, og ber Gud om å tilgi, har Han lovt å overse den tingen.

Så langt Gud. Men hva sier mannen din? Kanskje er han fortvilet, sint, skuffet, lei seg, og føler seg forrådt og sviktet. Det er vel ikke en unaturlig reaksjon. Men når Gud kan tilgi deg, så kan kanskje han det også? Alvorlig anger og beklagelse kan hjelpe. Gud kan tilgi alle synder, så kanskje vi mennesker må bli flinkere til også å kunne tilgi hverandre.

Et hadith, en lærdom fra profeten, omhandler en person som ble alvorlig udmyket, eller forulempet, av en annen. Personen tilga den andre – i håp om at han selv skulle bli tilgitt, av Gud!

Mannen din har sikkert også gjort gale ting i livet, noe han angrer på, og som han håper at Gud vil tilgi. Be mannen din om å tilgi deg, så kanskje Gud vil tilgi ham? Det kan han tenke på!

Skilsmisser er sjelden av det gode. Jeg tror ikke det er noen bra ting for deg heller. Skilsmisse er riktignok tillatt i islam, men det er mislikt av Gud. Prøv heller å finne en annen vei! Har dere litt kjærlighet og godhet for hverandre, så hent det fram! Vis det til hverandre! Dere har en datter som betyr mye for dere.

Jeg tror dere har en framtid sammen.

19530cookie-checkTilgivelse etter utroskap