Spørsmål og Svar

Tiltrekkes av islam

Spørsmål:

Hei

Jeg er en russisk jente som bor i Norge. Jeg har en muslimsk kjæreste, og har hørt mye om muslimene og demmes religion. Jeg er selv kristen og døpt, men selv om jeg er det, er det noe som drar meg mot den andre religionen. Jeg har tenkt til å bli muslim.

Jeg er døpt i Russland, og regner med at da står jeg vel i et registrert i en kirke der nede. Hvis jeg skulle bytte religion, må jeg først skrive meg ut av den kirken i Russland? Og en ting til, hva må jeg gjøre for å bli muslim? Jeg vil gjerne gå i moské og slikt, men har ingen muslimske jenter å gå sammen med. Hva kan jeg gjøre da? Jeg vil ikke gå i moské første gang alene, for jeg vet jo ikke hvordan ting foregår.

Håper veldig gjerne på svar. Har vært mye og lest på nettsiden deres og lært kjempe mye. Håper dere også tar dere tid til å svare på mitt spørsmål.

Tusen takk på forhånd.


Svar:

Hei

Takk for ditt spørsmål. Og beklager seint svar.

Håper du har kommet deg til moskéen siden sist! Det er verken skremmende eller ?farlig?.

Gå bare inn (på kvinnesiden, om det er egne innganger for menn og kvinner). Sett deg ned på gulvet i en krok, eller der hvor du synes det passer. Du sitter der på teppet, med ryggen mot en vegg, eller mot en søyle, kanskje? Du kjenner at du hviler på teppet, og at det er behagelig.

Du kan vel bare sitte der og meditere? Tenke over hva du ser, og opplever, fra din plass? Kanskje er det andre kvinner der? Er de fornuftige, så hilser de vel på deg. Og ønsker deg velkommen til moskéen. De lurer nok på hvem du er.

Noen av dem er der kanskje, og ber. Du kan bare se på dem. Eller er det felles bønn? Da har du to valg. Du kan bli sittende der du sitter, det har du full rett til, om du ikke finner det ?naturlig? å be. Du kan forklare det for andre etterpå, om de spør, at du først bare vil observere og lære. Eller du kan bli med i bønnen. Og stille deg på linje med de andre. Følg bare etter kvinnen ved din side, i bevegelsene som hun gjør.

Hva skal til for å bli muslim? Det er svart på andre steder ved denne siden.

Du står registrert i en kirke i Russland? Send et brev dit, kanskje, om at du ikke lenger vil være registrert. Skjønt kanskje er ikke det så viktig. Gud vet alt hva du gjør! Si til Ham, i ditt hjerte, at du har forlatt en annen tro, og er gått inn i islam! Skulle ikke dét være nok?

Vær ren i handling og tro, og det skal så visst, godtas av Gud.

Vennlig hilsen
Red.

23890cookie-checkTiltrekkes av islam