Spørsmål og Svar

Sønn eller stesønn?

Spørsmål:

Hei. Jeg er en vanlig norsk kvinne, som har giftet meg med verdens herligste mann,
fra Tunisia. Han er muslim, og vi fungerer veldig godt sammen, selv om jeg er
kristen. Men nå har jeg et spørsmål til dere. Jeg har en sønn fra før, og lurer på om min mann kan adoptere han til sin sønn, og ikke bare ha ham som stesønn? Hva sier Islam om dette?


Svar:

Hei

Takk for spørsmål.

Ethvert barn har rett til å vite hvem som er hans/hennes far og mor, og kjenne til sitt opphav. Vi snakker om genetisk opphav; hvor barnet ?kommer fra?. Vi skal ikke være aktiv i å ville dekke til dette. Det kan angå den enkeltes identitet.

Så kan barnet bli knyttet til andre personer, som sin ?far? og ?mor?. Det kan være verdifullt og godt! Både barn, og ?far og mor?, kan bli svært konfortable og tilfredse med dette; den nye familien lever harmonisk og glad.

Så blir svaret på ditt spørsmål, slik: Din sønn har en egen far. (Og hva mener for øvrig han om situasjonen?) Men sønnen din knyttes til en ny familie, og vi håper det skal fungere godt! Han har en annen far, og forblir den nye mannens ?stesønn?. Det behøver ikke å være et problem. Hver får finner tiltaleformer, og begreper, som det kan passe best.

Og – meget generelt snakket: Et barn kan selvsagt være mer elsket ? og finne seg bedre til rette ? i en ny familie, i forhold til den som har vært! Men det er et annet spørsmål. Barnet har, uansett, sin identitet. Og vi ønsker barn, alt det beste.

Hilsen
Red.

23910cookie-checkSønn eller stesønn?