Kort Nytt

Vesten setter egne interesser foran demokratiet i Bahrain

Kilde: The Observer, 17. april 2011


– Opposisjonen sier at 720 mennesker er blitt arrestert siden 15. mars. Mange er blitt mishandlet, fire har dødd i fangeskap og 210 er fortsatt saknet. Mange leger er blitt arrestert for å ha behandlet sårete.

Al-Khalifa-familen styrer over landet, og eier det meste av det. Dette er en sunni-gruppe, som styrer over en befolkning der 70 % er shia. Majoriteten med opposisjonelle sunni-grupper har rest seg mot dette regimet, men blir slått brutalt ned.

Bahrain er et strateg område, en liten øy i Persia-bukta. USAs femte flåte har sin hovedbase der. USA tier om overgrepene i landet. Opposisjonen ønsker demokrati, men vestlige interesser går foran dette, når USA forholder seg til landet. Saudi-Arabia har sendt styrker til Bahrain for å slå opposisjonen ned. Det skjer i Vestens interesse.

Opprørspoliti, hjulpet av saudiske soldater, sprer frykt i landet. De skyter og bruker tåregass mot demonstranter. Folk de anholder blir kalt ?Shia-hunder?, og blir sparket og slått. Fly og helikoptre som myndighetene bruker, er levert av USA.

23410cookie-checkVesten setter egne interesser foran demokratiet i Bahrain