Spørsmål og Svar

Zina

Spørsmål:

Assalamu alaikam wa rahmatullahu wa barakhatu. Jeg er 16 år og jeg har gjort zina. Jeg har bedt om tilgivelse og sagt jeg aldri skal gjenta den synden. Etter det har jeg gjort salat ul tawbah og bedt 2 rakath og tilslutt bedt til Allah om å tilgi meg. Jeg tenker på det fortsatt Det jeg lurte på var om salat ul tawbahen min var riktig. Jeg sa alle duaene jeg kunne imens jeg ba. Håper du kan hjelpe meg og håper jeg har gjort salat ul tawbah riktig. Måtte Allah belønne dere i koranen.no med ajr og så mye belønning som mulig. Ameen.


Svar:

Assalamu alaikam wa rahmatullahu wa barakhatu. Takk for din mail.

Du har gjort noe dumt, og angrer deg. Hva sier Koranen om dette? For det første sier den at du har gjort en synd. Det var galt, og du skulle ikke gjort det. Allah er klar på dette. Du har ikke gjort synd mot Allah, for det er ikke slik ting er. Du har gjort galt mot deg selv.

Samtidig er Koranen klar på at Allah kan tilgi alle ting! Da blir det gale som visket ut, og som det ikke har skjedd. Den gale tingen blir helt død. Men dette er ingen lettvidt ting; at man gjør noe galt, angrer litt og så blir det hele borte. Mens man kanskje fortsetter med det samme som før. Man må angre oppriktig, be til Allah av hjertet, og håpe det blir visket ut. Allah kan gjøre det.

Jeg håper det går bra med deg, og at du tenker over hva du gjør. Og husk at Allah er barmhjertig og nådig! Han kan tilgi alle dumme ting. Og gjøre som det ikke har skjedd.

Jeg tror ikke det viktigste er å “gjøre bønn” på riktig vis. Det viktige er hva du bærer i ditt hjerte. Vær ydmyk, sann og oppriktig! For Allah ser hvem du er.

Så kan Han tilgi deg, og viske ut det gale! Han har lovet å kunne gjøre det.

Mvh
Red

28370cookie-checkZina