Spørsmål og Svar

Vil bli sanger

Spørsmål:

Aslam o Alikum

Jeg er en jente på 13 år og har noen spørsmål. Jeg er en jente som elsker å synge og vil bli sanger er det Haram Moren min sier at det er Haram men jeg vet ikke helt. Jeg bare lurer men hvorfor er det Haram å vise bena sine eller armene sine? Og står det i koranen at det ikke er lov til å overnatte hos en venninne eller er det bare at foreldrene mine vil beskytte meg? Faren min har en venn som sa til meg at det er Haram at jenter og gutter bruker korte klær men han har selv vært sånne som viser musklene sine på show og sånt så hvorfor er ikke det Haram? (Husker ikke hva det het igjen) beklager hvis jeg stilte for mange spørsmål.

Ramadan Kareem!


Svar:

Aslam o Alikum

Takk for spørsmål. Så fint at du elsker å synge! Det er hyggelig. Og du ønsker å bli sanger? Vel, å være sanger kan bety så mange ting.

Sanger kan ha et godt innhold, som islam godtar. Sanger kan ha et dårlig innhold, som islam ikke godtar. Mange sanger vi kan høre i dag, handles om såkalt kjærlighet, sex og liknende ting. Det er ikke bra. En muslim skal ikke jobbe med den slags. Men det er andre sanger som har et godt innhold, skaper glede og er vakre. Det står i Koranen at Gud elsker alt som er “vakkert”.

Men dårlige sanger er ikke vakre, nei tvert om. Og det er en annen ting: Mange sangere i dag kler seg på en måte som ikke er islamsk. De viser nakenhet, uttrykker sex og så videre. Det er ikke bra, og islam godtar det ikke. Derfor er det mange ting å tenke på når det gjelder å synge sanger, og bli en sanger.

Men det er ikke absolutt haram, og heller ikke absolutt halal. I noen tilfeller er det haram, og i andre tilfeller er det halal, og det kan også være noe imellom.

Det finnes fine og flotte sanger som er halal! De er det fint å bruke. Og dyktige sangere, som lager og synger halal sanger! Det er også flott. Men man skal ikke vise kroppen sin, spille på nakenhet og sex og liknende, og det gjelder for både menn og kvinner!

Om å overnatte hos en venninne; det står ikke noe i Koranen om det. Det kan være foreldrene som vil beskytte deg. Korte klær og liknende er ikke lov, ikke for menn og ikke for kvinner. Det kan kanskje underbygge det vi kan kalle for “usømmeligheter”?

Lykke til!

Ramadan Kareem!

Hilsen
red

28290cookie-checkVil bli sanger