Syria

Amnesty ingen referanse for Syria

VG brukte nylig en helside til å omtale en Amnesty-rapport om Syria. «IS gjør mye grusomt, men det er ‘ingenting’ sammenliknet med ‘det syriske regimet’, står det. Det er politisk rådgiver Gerald Folkvord i Amnesty International som uttaler seg.


Men Amnesty som har høstet respekt for sitt arbeid for menneskelige rettigheter, har forsvart vestlige invasjoner. Direktør for Amnesty International USA, Susanne Nossel, lansert parolen om «Smart Power – militær og ikke-militære inngripen som «humanitære intervensjoner», når Vesten måtte finne grunner for det.

«NATO – KEEP THE PROGRESS GOING!» Det var slagord Amnesty International lanserte på busser og informasjonstavler i USA – til støtte for krigen i Afghanistan! Amnesty mente kvinners rettigheter ble fremmed ved krigen. Det har det ikke gjort.

Bør stormakter invadere Syria? Nei, det er nok innblanding allerede! Tyrkia, Saudi-Arabia, Qatar, USA, Frankrike og England gir støtte til de militære gruppene som har regime-endring i Syria som mål. De er sammen om å forlenge krigen!

Amnesty bør si fra om det.

(Refusert i VG.)

29420cookie-checkAmnesty ingen referanse for Syria
Tags