Samfunnsspørsmål

Hijab er flott

Hijab er flott! Så fine de er, disse stolte unge kvinner som går med et dekke på hodet. De oppfyller Guds påbud, om at kvinner skal trekke hodetørklet over håret. De forholder seg til Gud! Og hva kan være galt med det? Disse liberalere, sekulære ? nå også deler av den politiske venstresiden ? føler seg provosert av det. Men da blir det deres problem! Godtar de ikke at andre har et forhold til Gud?


Men hvorfor i det offentlige rom, spør man. Så hvorfor ikke? Har man et forhold til Gud, gjelder vel det både ute og inne? Man er pålagt en beskrevet sømmelighet de steder der man ferdes som kvinne. Hvorfor skulle det provoseres noen?

Er de misunnelige, disse sekulære? Over at de selv ikke har noen tilsvarende symbol for styrke, tilhørighet og identitet? Et flagg å bære i vinden? Slik som muslimene har det! Samtidig kan de vel jobbe i Posten, muslimene? På IKEA? Og hvorfor ikke i politiet? Fortsatt som muslimer, som overholder en forpliktelse til Gud.

De kan vel fortsatt fakke forbrytere? Eller dirigere trafikken? Sykle i Oslos gater, eller for den saks skyld å ri en politihest!

Så stolte de er, disse kvinner! Som nå står fram i aviser, taler sin sak på TV, og stiller opp i 8. mars tog! Det er bare det, på den negative siden, at noen ikke vil vite av dem.

Igjen er det disses problem. Som gjenspeiler uvitenhet? Skautet undertrykker kvinner, sier de, som vil ha muslimene til å opptre som seg selv. Hvorfor skulle de det? Kan de ikke få velge sin egen vei?

Det var enklere før, eller burde være det. Da lød offentlige retningslinjer for minoriteter slik: Enhver kan selv velge den grad man ønsker av tilpasning til storsamfunnet! Da kunne man ivareta sin identitet, og bevare sine egne normer, enklere enn hva nå er tilfellet. For nå skal alle ?integreres?, omfavnes og formes ? under påtrykk og gjerne med tvang ? for å bli lik det store flertall i samfunnet.

Bare til opplysning: I islam bærer ikke kvinner skaut i forhold til mennene ? de gjør det i forhold til Gud! Bibelen ? så vidt jeg har forstått – lærer at kvinnen er mannen underdanig. Kvinnen skal underordne seg mannen, og skautet er tegn på det. Ikke slik i islam, der kvinner med hodetørklet underordner seg Gud! Så flotte de er ? stolte og sterke kvinner, under Gud! Vi kan se dem som forbilder for oss.

20900cookie-checkHijab er flott