Samfunnsspørsmål

Seksuelt forvirret?

Ja, man kan bli seksuelt forvirret av VGs oppslag over to hele sider med denne overskrift; Seksuelt forvirret? 13. februar. Heterofil, homofil, lesbisk, bifil, omnifil, demiseksuell, queer, skeiv, fetisjisme for å nevne seksuelle variasjoner som artikkelen tar opp.


Men er alle varianter «normale»? Og tilhørende legningene «hipp som happ»? Eller finnes en egen og naturlig normalitet i dette som det er ønskelig å søke til?

«Fetisjisme, sadomasochisme og transvestittisme fjernes fra diagnoseregisteret», kan vi lese i bladet Dagens Medisin 4. februar 2010. «Vi mener at det ikke er grunnlag for, verken i dagens samfunnsnorm eller i den helsefaglige tenkningen, å klassifisere disse diagnosegruppene som sykdom», sa daværende helsedirektør Bjørn-Inge Larsen.

Diagnosene som ble tatt ut av registeret var: «fetisjisme, fetisjitisk transvestittisme, sadomasochisme og multiple forstyrrelser i seksuelle objektvalg og transvestisme», meldte bladet. Helsedirektoratet ønsket «å bidra til å svekke en allmenn oppfatning om at enkelte seksuelle preferanser, seksuelle identiteter og kjønnsuttrykk, kan ses på som en sykdomstilstand», skrev Dagens Medisin.

Altså ikke en «sykdomstilstand». Men en «forstyrrelse i seksuelle objektvalg»? For å bruke den medisinske termen? VGs oppslag burde ha berørt det.

29150cookie-checkSeksuelt forvirret?