Spørsmål og Svar

Hjelp!

Spørsmål:

Hei! Jeg bare lurer på hva jeg kan gjøre! Jeg orker ikke mer, når jeg ber eller skal gjøre noe med Islam, eller noe annet, får jeg alltid stemmer i hodet mitt som sier det negative! Jeg vet innerst inne at jeg ikke tenker sånn, og når jeg sier Allahu akbar stille, så får jeg tanken at hvorfor sier jeg det egentlig?

Jeg tror ikke på det. OG JEG GJØR DET! Jeg er muslim, og jeg vet innerst inne! Men hva er det med de stemmene? Vær så snill hva kan jeg gjøre? Føler djevelen er inni meg.


Svar:

Takk for din mail.

Vi mennesker har både gode og dårlige tanker, men så bør vi prøve å hente fram de første. De er der, om vi leter litt, og helt sikkert er de mange.

Tanker – kanskje negative tanker – kan dukke opp som “stemmer”. Men det er ingen andre som “snakker” – det er fantasien i ens eget hode, det er noe av deg selv. Det kan være godt skjulte tanker, frustrasjoner, vanskeligheter, kanskje bortgjemte forestillinger du har. Men slett ikke “djevelen”! Nei, slik er det ikke!  Så det må du slå fra deg.

Vi kan bli “låst” i tanker, de slipper ikke så lett taket. Det kan gjelde for “stemmer” også, men altså: de er ikke virkelige stemmer. Det kan være vanskelig å få dem bort. Og dumt er det om det er de som begynner å ta overhånd, for det skal de ikke! Ofte kan vi legge dem til side.

Allahu akbar – om å tro det. Tror du det ikke, så behøver du vel ikke si det! Det er også lov! Vær sann mot deg selv, det er lurt. Og for å legge til det: Allah vil du skal være sann! Også om hva du tror eller ikke.

Men egentlig tror du, skriver du. Så bra! Skjønt tenk hva du vil. Det kan hjelpe tanker til å falle på plass.

Og for å si det igjen: Du har slett ikke “djevelen” inni deg! Nei, du skal ikke tenke slik. Og i Koranen står det – om en tror det eller ikke – at Allah er nærmere deg “enn blodåren er nær på din hals”.

Man kan jo ha det i bakhånd. Jeg tror at det er sant.

Vennlig hilsen

Red.

84060cookie-checkHjelp!