Spørsmål og Svar

Om jeg og min mor

Spørsmål:

Hei!

Jeg er 16 år og ber mine bønner så godt det lar seg gjøre, jeg kan lese en del av Koranen og kler meg vel. Saken er at jeg har en mor som har kultur godt under huden, hun rakker ofte ned på meg når jeg gjør noe feil, eller ikke presterer perfekt, kommentarene hennes sårer virkelig og ofte sier hun at jeg ikke er verd noe, og at jeg er dum, deretter går jeg til rommet mitt med bøyd hode og føler meg deppa og lei.

Hun er mor, skal hun kunne gjøre slik? Jeg prøver mitt beste og vet ikke HVA mer, jeg har heller ikke noe sosialt liv, fra skole til hjem og motsatt, dette sier jeg ikke noe til heller. Med tiden har jeg akseptert det.

Problemet er at etter hun har kjefta meg huden full og jeg tatt imot kjeften ydmyk, går jeg til rommet mitt og ber Allah swt om hjelp og støtte, ofte ber jeg om at hun skal gå i en ulykke og dø og brenne I helvete.

Eller så ber jeg om at Allah skal ta livet mitt, eller at jeg får kreft eller en fæl sykdom for å bli kvitt dette livet, som jeg nesten ikke kan kalle et liv.

Men spørsmålet mitt er, kommer jeg til å gå til helvete fordi jeg ber om dårlige ting for henne, som er min mor og har sin posisjon I Islam, i så fall er det hun gjør rett, for det plager meg virkelig psykisk.

Tenker at jeg aldri er perfekt nok og at jeg er en handikapp, noe hun sier til meg daglig.


Svar:

Hei!

Takk for at du skriver til meg med noen indre tanker.

Dette er hva jeg vil si til deg: Jeg tror du er en flott jente! Jeg tenker du er klok og reflektert. Og så anstrenger du deg for å gjøre det gode – Allah skal belønne deg for det.

Du ber, leser Koranen, kler deg vel – slik du er lært å gjøre. Allah vet om dette. Skjønt dette er likevel det ytre – det er det indre som teller mest. Jeg tror bestemt ditt hjerte er godt, jeg har ingen tvil om det. Det er den rene sannhet.

Din mor oppfører seg ikke bra! En mor skal ikke være slik. Egentlig er hun utakknemlig mot Allah. Allah har gitt henne en fin datter og hun enser det ikke.

Da må jeg spørre om din mor, om hun egentlig har det bra? Bærer hun på en egen sorg, har sår, noe som gjør henne uglad? Og så blir det til at hun hogger på deg? Kanskje uten å mene det! Det er ikke umulig.

Slik hun oppfører seg, vil man naturlig bli sint. Du kan ønske henne til «helvete», skriver du – flere vil kunne forstå det. Jeg synes det er forståelig, Allah vil ikke straffe deg for det. Du ønsker iblant selv å dø. Det er også forståelige tanker. Men la det bli med det: tanker.

Jeg ønsker deg et hyggeligere liv! Og tror du skal få det. Fortsett å vær klok, tenk. Hvilke hyggelige ting kan du gjøre?

Du er fortsatt ung, gamle «kulturer» håper vi kan svinne, og du skal finne ditt liv. Lykke til med det!

Vennlig hilsen

Red.

84110cookie-checkOm jeg og min mor