Spørsmål og Svar

Hvordan bli muslim?

Spørsmål:

Tusen takk for en kjempefin side!
Jeg er døpt og konfirmert i den kristne tro, men har møtt en muslimsk kvinne. På grunn av dette har jeg lest mye på Deres sider, og satt meg inn Muhammads tro og lære….

Det står at det er nok og bekjenne sin tro framfor den sanne Gud, men er det egentlig nok for å kunne kalle seg muslim?

Jeg har et norsk navn, burde jeg ta et muslimsk mellomnavn, for og bekjenne min tro for mine omgivelser?

Jeg skal være så ærlig å si at jeg gjør dette for og kunne vinne et hjerte i kjærlighet. Men jeg har også i denne prosessen, funnet meg selv på en måte, litt vanskelig å forklare…

Hvor kan man henvende seg for og få svar på spørsmål ansikt til ansikt med en lærd?


Svar:

Takk for ditt brev.

Først vil jeg si dette: Trosbekjennelsen bekrefter at du er muslim. Om du mener og tror på det som den uttrykker, er du muslim. Den lyder som kjent slik: "Jeg bekrefter at det ikke er noen annen gud enn Gud, og at Muhammad er Guds sendebud og profet." Bekjennelsen forutsetter alstå at du vet en del om Muhammad (fred med ham).

Du behøver ikke å ta et islamsk (mellom-) navn for å bekjenne din tro for dine omgivelser, eller for noen annen grunn. (Noen muslimer vil kanskje like at du gjør det.)

Jeg håper at du i den prossessen som du er inne i, "finner det selv", dvs blir muslim. Det er i denne sammenhengen det viktigste. Om prossessen strartet ved at du "tapte ditt hjerte" til en muslimsk kvinne, så er det bare hyggelig.

Islamske lærde kan du snakke med, om du henvender deg til en moskè.

Lykke til (med prossessen, og med kjærligheten)!

19320cookie-checkHvordan bli muslim?