Spørsmål og Svar

Hvorfor er det forbudt med sex før ekteskap?

Spørsmål:

Hvorfor er det forbudt å ha sex før man gifter seg?


Svar:

Takk for spørsmål.

Ta som utgangspunkt at Islam er den beste tros- og leveregel for et godt liv, her og i den neste verden. Islam er veien vi bør følge.

Islam oppfordrer til et rent liv. Hva er et rent liv? Når det gjelder forhold mellom kjønnene, skal det forholdet være anstendig.

Koranen lærer: "Si til troende menn at de skal dempe sine øyekast og holde sitt kjønnsliv i tømme… Og si til troende kvinner at de skal dempe sine øyekast og holde sitt kjønnsliv i tømme…" (24, 30-31)

Kjønnslivet hører ekteskapet til. Ellers skal det holdes "i tømme". Slik er Islams lære.

Husker du historien om Josef? Faraos kone ville ha sex med ham. Han hadde lyst på henne. Men Gud opplyste ham om at det var galt. (12,23-34) Josef avslo, for ikke å bli en "dåre".

Og "dåre" er den som lar seg lede av seksuelle impulser, uten å tenke på hva det gjør med en selv.

Hva gjør lettvindt seksualitet med deg selv? Du vet at ditt "selv" forringes. Du skal kjenne det er simpel handling. Selvrespekt og verdighet svekkes.

Derfor gir Islam deg den veiledning, at du skal avstå fra illegitim sex. Følg de leveregler som Gud har satt, for det vil du tjene du på.

Og når du går inn i et ekteskap, i kjærlighet til en partner, vil du kjenne de "urenheter" som tidligere sex har satt.

Satan oppfordrer til et usømmelig kjønnsliv. (2,268) Mens Koranen forskriver giftemål. Man skal ikke ha "elskerinner" eller "kjærester". (4, 25)

Ble dette moralistisk? Vit at det er sant! Lett er det kanskje ikke, men du styrkes om du holder deg til det.

Hva sier man ellers til unge? Seksuell spenning kan reduseres, ved ikke å oppsøke stimulerende situasjoner (som filmer, "parties", ukritisk uteliv, osv.). Plagsom spenning kan avhjelpes (med masturbering). Og kanskje bør man gifte seg tidlig? (Tidsbegrenset ekteskap omtales ikke her.)

"Vi tester deg," sier Gud, om mange situasjoner. Det gjelder også for sex.

Best er det å leve lurt! (Og Islam gir den rette vei.)

20040cookie-checkHvorfor er det forbudt med sex før ekteskap?