Spørsmål og Svar

Jeg ønsker å gifte meg

Spørsmål:

Assalamu Alaykum, bror

Jeg er en 16 år gammel gutt, blir snart 17. Jeg velger å være helt anonymt, slik at jeg til og med sender deg dette, fra en ”fake” e-postadresse.

Problemet mitt er rett og slett, at jeg vil gifte meg. Jeg vet at det er veldig tidlig, men hva skal jeg gjøre? Det er vanskelig å holde seg fra onani, men når du har dame, så kan jeg gjøre tillatte ting med henne. Videre har jeg hatt det vanskelig i livet, og trenger noen til å passe på meg. Ikke det at jeg ikke får støtte fra foreldrene mine. Men jeg føler bare det er så lenge å vente til jeg kan gifte meg, hvis jeg f.eks. skal vente til jeg blir 23 år gammel. Så bror, hva skal jeg gjøre? Er det ikke bedre å gifte seg tidligere, for å unngå synder? Hva synes du?

Mvh anonym.

Wassalam


Svar:

Assalamu Alaykum, bror

Takk for din mail.

Først, noen ord om ekteskapet, altså dette med å gifte seg. Det er en gjensidig handling. Mann og kvinne blir glad i hverandre, ønsker å gifte seg med hverandre, respektere, glede og ære hverandre. Gud sier et sted i Koranen, at Han la kjærlighet og ømhet i deres hjerter (mann og kvinne), og i dette er det tegn for dem som tenker etter, som det står. Respekt, ømhet, kjærlighet og likeverd skal ligge i bunnen for ekteskapet.

Altså er ekteskapet noe mer enn at «den ene skal passe på den andre». Jeg tror ikke du mener dette, men noen kunne få inntrykk av det, ut fra hva du skriver. Og ekteskapet er også noe mer enn å kunne tilfredsstille seksuell lyst. Det ligger en livsholdning i ekteskapet. Og er du selv klar for å ta alvorlig på den?

Til et vanlig ekteskap hører også barn. Når er du moden nok, tror du, til å ta vare på barn? Til å bli en reflektert, omtenksom og kjærlig far? Ja, kort sagt, når er du egentlig moden for, som total person, å gå inn i, og ta det ansvar, som ligger i ekteskapet? Jeg tror kanskje ikke at du er moden for et ekteskap nå.

Mange nok ekteskap ender i konflikter, uoverensstemmelser og skilsmisse, med problemer både for mann og kvinne, og ikke minst for barn. Det krever modenhet for å motvirke dette. Mener du at du er der nå?

Kanskje er det best å vente! Du trenger kanskje noe tid på deg, til å modnes for å bli en god ektemann, en partner i et ekteskap, og en ansvarlig og god far? Kanskje gjør du det.

Men hva med den seksuelle lyst! Den er der, fra før den tiden, da personen, det være seg mann eller kvinne, er moden for et ekteskap. For slik er det bare, det er noe alle vet. Hva gjør man med den seksuelle lyst! Den må håndteres, vi kan ikke lukke øynene for det. Den seksuelle lysten må dempes, og avlastes, når den er der, og onani er en hjelp, og kanskje den eneste, for å gjøre det.

Derfor er onani lov, i hvert fall om du spør meg. Det er ikke forbud mot det, om du for eksempel leser Koranen. Det forbudet er, av noen, blitt skrevet ned senere. Onanering for å slippe seksuell spenning, er verken skadelig eller «synd».

Og skulle du mene det er galt, så gjelder et godt islamsk prinsipp, som sier: «Nødvendighet gjør det forbudte tillatt». Å bli kvitt en plagsom seksuell spenning, ved onani, er en nødvendighet.

Så, til noen som skal «passe på deg». Det er en hyggelig tanke! Men er du selv moden nok og klar for, å skulle «passe på» en annen? Med alt som ligger i det? Da er du kanskje etter hvert, i stand for snart å kunne gifte deg. Men kanskje ikke riktig enda? I hvert fall ikke i en norsk kultur, og i en norsk virkelighet nå, tenker jeg.

Vennlig hilsen
Red.

24680cookie-checkJeg ønsker å gifte meg