Spørsmål og Svar

Jente spiller fotball med gutter

Spørsmål:

Hei

Jeg er en jente på 12 år. Jeg er muslim, men glemmer det ofte. Og da kan jeg gjøre gale ting ? som å spille fotball med gutter. Jeg bruker heller ikke lang kjole, for jeg synes ikke det er så fint. Men en ting er bra med meg, og det er at jeg har brukt hijab siden jeg var seks år gammel, da jeg gikk i første klasse. De to første tingene er vanskelig, så kan du hjelpe meg?


Svar:

Hei

Jeg er sikker på at du er en flott, muslimsk jente! Jeg skulle ønske flere var som deg. Jeg tror at du er en levende og frisk, ung muslim! Og du tenker over hvem du er.

Når du spiller fotball med gutta ? hvem vinner? Jeg tror at du scorer mål! Jeg tror du er full av liv, og leker og hygger deg på banen! Det synes jeg er bra.

Og så liker du ikke kjoler. Vel, du kan jo gå i bukser også. Bare ikke identiske bukser som de gutter bruke, kanskje ? men jentebukser er ok. Så fint at du bruker hijab! Og har brukt det i mange år! Jeg håper du skal fortsette med det.

Jeg tror at du vi finne ut selv, hva som er rett og galt. Og dette ligger jo egentlig i det indre! Du skal være en ren og fin jente! Det tror jeg sikkert du skal klare.

Vennlig hilsen din bror,
Red.

23150cookie-checkJente spiller fotball med gutter