Spørsmål og Svar

Kledning og dysleksi

Spørsmål:

Salam aleikum

først av alt så liker nettsiden , jeg har blitt muslim for noen månder siden så jeg er helt ny men det er et eller to problem

nr 1 hvordan kleskode skal man ha på seg f,eks bukse og skjort over å tunika i overkroppen selvfølgelig vet jeg å ha på hijab

men nr 2 er litt flaut for meg , jeg har dysleksi så å lese litt vanselig ord for meg blir det feil å utaler det men min mann sier at jeg gjør det veldig bra men for meg blir det galt , om dere vet kordan man kan finne en sider hvordan man gjøre det riktig

helst vil jeg få svar så fort takk


Svar:

Salam aleikum

Takk for din mail. Og gratulerer, for at du er blitt muslim!

1.) Om kleskode. Du skal kle deg sømmelig, det er det viktigste! Det betyr at du ikke skal kle deg slik at du viser kroppslige former, eller på annen måte fremhever noe seksuelt. Du kan kle deg som kvinne, ja visst, men uten å invitere til «usømmelige øyekast» eller på annen måte rette fokus på det seksuelle. (Det samme gjelder også for menn; å kle seg som menn, men samtidig å kle seg anstendig.) Du kan bruke bukse også, slike bukser som er for kvinner.

2.) Dysleksi er vel ikke så viktig! Ord er jo bare ord! Det viktige er hvem du er! Du skal ikke være flau over å ha problemer med ord. Det er verre å ha problemer med tanker, holdninger og moral. Lykke til!

Vennlig hilsen
Red.

24900cookie-checkKledning og dysleksi