Syria

Les heller Aftenposten

Avisene Aftenposten og Klassekampen har begge store artikler onsdag 14. desember om de siste kampene i Aleppo, før den syriske regjeringen – forhåpentligvis – kan ta tilbake kontroll over byen. De to avisene behandler saken forskjellig.


Men ikke slik man kunne tro; at Klassekampen skulle ligge nærmere – ja, egentlig; en uavhengig allianse av Syria, Hezbollah, patriotiske palestinere, Iran, og nå støttet av Russland. – Enn alliansen av USA, NATO, Saudi-Arabia, Qatar og andre gulfstater. Men Klassekampens sympatier – ved korrespondent Amal Wahab – ligger nærmere de siste.

«Massakre i Øst-Aleppo». Det er førsteside i Klassekampen den anførte dato. Og det skal være «Assad-allierte militser» som angivelig står bak drapene. I Aftenposten samme dato lyder overskriften om Aleppo: «Propagandaspillet om Syria». Der prøver man være nyansert, og refererer til at påstander og «opplysninger» om hva som skjer i Aleppo, kan være propagandistisk farget. Av partene – inkludert USA og opprørske terroristgrupper. Som også Norge støtter.

Klassekampen? Aftenposten? Les heller sistnevnte, for kunnskaper om Syria.


80120cookie-checkLes heller Aftenposten
Tags