Spørsmål og Svar

Liv og helvete

Spørsmål:

Hei:)

Jeg er en tolv år gammel jente. Jeg har i de siste 2 årene vært dårlig til å be alle bønner. Jeg ber en sjelden gang. Jeg tror virkelig på Allah og gjør alt det andre muslimer er forpliktet til. Den ene grunnen til at jeg ikke ber ordentlig er fordi jeg har hørt at uansett hvor perfekt og god muslim du er, kommer du uansett til helvetet. Det har gjort at jeg har mista all motivasjon til å be. Jeg har i tillegg noen spørsmål:

1. Er det sant at uansett hvor god muslim man er, så kommer man til helvetet?

2. Regnes man som voksen fra da man er 7 år, eller når man er i puberteten?

3. Kan Allah tilgi meg for at jeg ikke ba hvis jeg ber hver eneste bønn og er en god muslim ellers?

Takk på forhånd for svar, deres nettside er den beste! Lykke være med dere!


Svar:

Hei

Takk for din mail.

Du kommer ikke til helvete! Ikke slik du er. Det er jeg sikker på! Du er en ung jente og har sikkert ikke gjort så veldig mye galt! Allah skal godta deg og være glad i deg! Og husk, at Allah er barmhjertig og nådig.

Du har ikke sagt alle bønnene dine? Vel, det finnes verre ting enn det. Det vesentlige er ikke å si bønner eller gjøre andre ytre og formelle ting! Det viktige er å tro på Allah og gjøre det som er bra.

Det står et sted i Koranen: “Stakkers den som ber, men som glemmer sine moralske plikter!” Vær et godt menneske, det er det viktige! Og det tror jeg at du er!

Lykke til videre. Og gled deg, ha det fint! Allah skal like det.

Vennlig hilsen
Red.

P.S. Voksen er man vel fra puberteten, og i hvert fall ikke tidligere.

16880cookie-checkLiv og helvete