Spørsmål og Svar

Mat og drikke

Spørsmål:

As wr wb

Først vil jeg bare si at dere har en fantastisk side som hjalp både meg og andre veldig mye.
Jeg har et spørsmål angående jobb.

Jeg tenker å bli sykepleier når jeg er ferdig med utdanning. Da er det slik at sykepleiere hjelper mennesker. Jeg er ikke imot om hjelpe alle pasienter både menn og kvinner muslimer og kristne, men mitt spørsmål er – har vi muslimer lov til å servere mat som vi ikke kan spise (som alkohol og svinekjøtt)? Jeg er redd for at jobben min kommer til å være der jeg må gjøre det.


Svar:

Ws wr wb

Takk for mail.

Jeg har diskutert ditt spørsmål med en ledende imam I Oslo. Vi er begge enige om dette:

Så fint å bli sykepleier! Og kunne hjelpe mange mennesker – menn og kvinner, kristne, muslimer og andre! Gud/Allah skal lønne deg for det.

Har muslimer lov til å servere mat som muslimer ikke kan spise (som alkohol og svinekjøtt)? Det har muslimer lov til! Forbud og kostregler i islam gjelder for muslimer, og skal ikke kunne overføres eller påtvinges andre.

Vis respekt for det andre ønsker å gjøre. Det skal være deres valg. Og er det vår jobb å hjelpe dem – så fint! – så skal vi hjelpe dem, også med mat og drikke. Det må de kunne velge selv.

Lykke til som sykepleier!

Mvh
Red

29410cookie-checkMat og drikke