Spørsmål og Svar

Mer om onanering

Spørsmål:

Jeg må si det er en interessant side dere har, som gir svar på mange viktige spørsmål. Muslimer og ikke minst ungdommer, trenger en slik side.
Men noen av svarene dere gir er ikke riktig. Det gjelder for eksempel om onanering. Det er vel forbudt.


Svar:

Takk for spørsmål.

Du sier vi iblant ikke svarer "riktig". – I forhold til hva? Vi holder oss til islamske prinsipper. Men ikke alltid til andres fortolkninger, når disse er gammelmodige og urasjonelle, og savner religiøst og vitenskapelig belegg.

Som tilfellet er med onanering. Hvor står det at det er forbudt? I hvert fall ikke i Koranen, og neppe heller i noe hadith. Andre har lagt til den tolkningen. Argumentasjonen for det er tynn.

Men la oss si at de har rett (noe vi altså ikke tror). Hva er alternativ til onanering? Å gå med indre frustrasjon, og bære på seksuell spenning. Få "usømmelige" fantasier, og ha vansker med konsentrasjonen. Ende opp med nattlige, "våte" drømmer da kroppen til slutt protesterer, og sæden må ut.

Da står (om de andre har rett) to onder mot hverandre. Og vi velger det minste ondet (det har vi rett til), og sier man kan onanere.

Tillat meg å føye til: Jeg gjorde nylig en reise til gulf-stater, der jeg fant en brosjyre om onanering. Det sto at det var forbudt. Og brosjyre omtalte hva det kunne føre til (ble det påstått): – Allmenn kroppslig svekkelse, nervøsitet, dårlig kvalitet på sæden, så man kanskje ville bli steril, penis kunne bli skadet, så samleiet ville bli vanskelig, og så videre. Hvilket skremmende rør! Alt sammen er helt uvitenskapelig.

Skal vi lære hverandre slikt, fortsatt? Eller bruke fornuft og medisinsk kunnskap. Vi velger selv det siste.

20640cookie-checkMer om onanering