Spørsmål og Svar

Onanering («håpløs jente»)

Spørsmål:

Hei!

Først vil jeg si at koranen.no er en kjempebra side for de som vil vite mer om islam, og om hva som er forbudt og hva som er påbudt.

Jeg er en jente (18) som har oppvokst her i Norge. Jeg sliter med å be og være religiøs, og håper dere kan hjelpe meg. Jeg er ikke en sterkt religiøs jente, men jeg tror på Gud, tror at han fins, og har aldri tvilt på at han er der oppe. Jeg har gjort noen ting i livet mitt tidligere som har angret veldig på senere, og som jeg skulle ønske jeg aldri hadde gjort. Men jeg har ikke mistet jomfrudommen min, alhamdulillah, og jeg skal ikke miste den før jeg er gift, det er en avtale mellom meg og Gud, og den avtalen skal jeg aldri bryte, inshallah.

Problemet mitt er at jeg alltid har trodd at å onanere/masturbere, er haram. Jeg har fått dårlig samvittighet etterpå. Og jeg har trodd at andre ting følger med det. Jeg har alltid prøvd å holde meg unna det som er haram, men noen ganger er det ikke så lett, og fristelsen tar bare over.

For ca. et år siden begynte jeg lære meg å be, jeg bestemte meg for å være mer religiøs, og kommer nærmere Gud. Det var fra hjertet mitt, og jeg hadde veldig lyst til å være religiøs. Men det varte ikke så lenge før fristelsen til å onanere ble sterk. Det har skjedd flere ganger, og jeg har fått veldig dårlig samvittighet etterpå, har angret og bedt Gud om tilgivelse. Men så skjer det igjen, når fristelsen blir for stor.

Nå har jeg ikke lenger tro på å be til Gud om tilgivelse, og gå tilbake til ham, fordi jeg har skuffet han så mange ganger, og nå vet jeg ikke om han kommer til å tilgi meg mer. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, jeg tenker jeg er helt fortapt. Jeg føler at Satan og det onde har tatt makten over meg på grunn av dette.

Jeg har alltid blitt sett på som den snille og hyggelige «engelen», fordi jeg er den som hjelper, alltid er blid og lytter når noen har problemer, men nå tenker jeg at jeg ikke fortjener det lenger, og at det ikke er sant. Jeg har et bilde av meg selv som 8-åring på rommet mitt, og det hender jeg ser på bildet, og spør: »Hva har skjedd med meg? Hvor er engelen på bildet?» Jeg vet ikke hvem jeg er lenger.

Jeg har veldig lyst til å være religiøs, gå tilbake til Gud og være nær ham, og aldri skuffe ham mer, men jeg er redd for at det skal skje igjen. Hver gang jeg har lovet (sverget noen ganger) å ikke skuffe ham, så skjer det på nytt. Jeg trenger virkelig råd. Jeg tør ikke å snakke med noen kjente om det. Jeg er helt håpløs. Håper virkelig på et svar fra deg.


Svar:

Hei

Kjære deg, du er selvsagt ikke “håpløs”. Tvert om er du en oppegående, klok og reflektert ung jente, ja, kanskje ikke langt fra en «engel»? Jeg tror du er en fin person, som bare har fått en feil tanke i hodet.

Det er ikke haram å onanere! Skal jeg måtte si det igjen? Da roper jeg ut, til alle som er engstelige for det, og som kan ha problemer som deg: Det er normalt å onanere! Alle unge, gutter og jenter, gjør det, og voksne også, om de ikke har noen seksuell partner, og kanskje selv da. Det er ikke galt å onanere!

Da må du tro meg. Jeg sier det som lege: Leger vet at alle onanerer. Og det er ikke skadelig, medisinsk. Det skjer ikke noe skadelig i kroppen. Tvert om er det medisinsk ønskelig å bli kvitt den spenning som følger med seksuell uro. Det er greit å onanere.

Jeg sier det også som muslim. Det er intet belegg i islam for å si at onanering er galt! Slik er de faktiske forhold.

Det er riktig at noen som kaller seg lærde, mener det ikke er bra. Men de har ikke belegg for å si det. Det er blitt en tradisjon for dem å være kritisk til dette, uten å oppgi noen holdbar grunn. Andre lærde mener at det er fullt lovlig. Og vi holder oss til dem! Det er OK å onanere.

Det er så mye tøv sagt om onanering, fra folk som ikke har faktisk kunnskap. Men medisinsk og religiøst er det ikke grunn for det som de mener å kunne si.

Kjære deg, min venn! Du må slutte å være bekymret for dette! Det er ikke grunnlag for det. Søk Gud og vær nær ham, det er flott! Onanering er greit for å slippe seksuell spenning i et ryddig og anstendig liv ? og det livet ligger foran deg! Send meg gjerne noen ord senere, om hvordan det gikk med «engelen» på bildet. Jeg tror du er en fin person.

Hilsen
Red.

26160cookie-checkOnanering («håpløs jente»)