Spørsmål og Svar

Stomi

Spørsmål:

Salam

Jeg har et spørsmål til deg, ble nylig operert i tykktarmen og har fått lagt ut tarm. Alt avfallsstoff kommer i en pose som jeg skifter et par ganger om dagen. Det jeg lurer på er om jeg kan lese Koranen eller namaz med stomi?

Håper du kan svare.


Svar:

Salam

Takk for mail

Dette med å lese Koranen, og si bønnen (namaz), har jo egentlig bare ett formål: At du skal kunne være nær Allah/Gud! Du søker til Den høye, og bekrefter din tro på Ham! Og du vil være nær Ham, bli inspirert og få veiledning fra Ham, til hvordan å leve ditt liv! Du bekrefter at du er muslim! Hvilket egentlig betyr at du bøyer deg for, og søker til, Ham!

Og dette må/bør du selvsagt gjøre enten du har brukket et ben, eller har en stomi! Det skulle bare mangle. Dessuten er det også slik, som jeg våger meg på å anføre, at når man søker til Allah/Gud, og bekrefter troen, når man kanskje er i en litt vanskelig situasjon, så får man ekstra igjen! Koranen sier at Allah/Gud tester oss, med utfordringer og vansker. Da holder vi ryggen rak! Takker og smiler. Allah/Gud vet hva vi ikke vet.

Lykke til videre! (Med stomi, eller kanskje «brukket ben».)

Vennlig hilsen
Red.

27550cookie-checkStomi