Spørsmål og Svar

En anonym muslim?

Spørsmål:

Salam.
Jeg takker for en flott side, hvor jeg har lært mye.

Jeg konverterte til islam for noen år siden. Men man kan vel ikke se på meg i hverdagen at jeg er muslim. Med det mener jeg at jeg går ikke med hijab. Jeg liker heller ikke å diskutere islam med alle.

Jeg mener at religionen er privat. Og min måte å forstå den på, trenger ikke å være den samme som din. Men vi kan begge bli akseptert av Allah. Jeg føler at folk gjør mange ting så tungt. Selv sliter jeg med å gjøre alt riktig. Jeg prøver så godt jeg kan. Hva syntes du? Jeg trenger å føle at alt ikke er forgjeves.

Jeg kaller meg verken shia eller sunni. Det vil jeg ikke. Jeg syntes ikke det er rett. Vi er muslimer, og det er det. Dette vil jeg også lære min sønn.

Hva kan jeg gjøre for en jeg har mistet, og som sto meg nær? Hjelper det for eksempel med bønn?

Tusen takk for svar.


Svar:

Assalam, og kjære deg!

Takk for oppriktig brev. Islam kan oppleves forskjellig, det har du rett i! Din opplevelse er like ”sann” som min. Og hva som virkelig er rett, se det vet bare Gud! Søker vi Ham oppriktig, med et ærlig hjerte, vil Han sikkert lytte til oss! Jeg tror sikkert Han står nær deg.

Det er kanskje ikke riktig å kalle seg shia eller sunni, for vi er alle muslimer. Og Koranen gir oss klar beskjed om ikke å ”splitte oss opp” (3,103). Det skal vi lytte til!

Det hjelper å be for en død! Bønn gir kreditt til den døde, og det styrker ham på Dommens dag. Du kan også vise den døde ære, ved å oppsøke den dødes grav, være vennlig mot hans venner og familie, og på annet vis støtte dem som sto den døde nær.

Du ærer også den døde ved å legge vekt på de gode ting som han lærte deg. Det fremmer din nærhet til ham.

Og alltid kan det være en mulighet, at du møter ham etter døden.

19860cookie-checkEn anonym muslim?